Министърът на туризма Евтим Милошев покани немскоговорящите туристи да почиват у нас на конференция в Несебър

Министърът на туризма Евтим Милошев покани немскоговорящите туристи да почиват у нас на конференция в Несебър

Служебният министър на туризма Евтим Милошев покани немскоговорящите туристи да почиват у нас, съобщава БТА.
“Вие сте желани, България ви желае. Елате в нашата страна”. С този призив той се обърна към десетките представители на туристическия бранш от Германия и Австрия по време на конференцията “Изживей България”, която се провежда в Несебър по инициатива на туристическото ведомство, концесионера на летищата в Бургас и Варна и Асоциацията на инкаминг агенциите в страната (AIA).
“Аз съм от поколението, което пази спомена за летата, в които немският турист беше нашият най-важен гост. В исторически план мога да кажа, че поне две поколения германски туристи пазят спомена си за слънчевите брегове на България. Туристическият продукт днес е много различен, но тези отминали времена трябва да ни припомнят, че ние имахме прекрасни взаимоотношения, правехме страхотен бизнес. Вярвам, че можем да възобновим тези традиции”, каза Милошев в приветствието си за откриването на конференцията.
Пред чуждестранните гости той акцентира върху туристическите продукти, които страната ни предлага. “Важно е да знаете, че България развива своя туристическия продукт – променя го и го адаптира спрямо новите изисквания и очаквания. Спрямо новите поколения и нагласи на туристическия сектор България предлага много услуги в областта на туризма не само заради природните си дадености. Предлагаме огромно културно-историческо разнообразие. Ние винаги сме били на границата между двата свята – Азия и Европа, винаги сме били на границата между различни цивилизации, етноси и религии. Това е формирало наситено в културно-исторически и археологически контекст място в Европа”, каза той.
Милошев добави, че в наши дни начините, по които се предлагат и консумират туристически продукти, са съвършено различни. Той увери, че България има приоритет в развитието на туризма и прилага ясна политика за неговото развитие.
“Черноморският туризъм няма алтернатива. Той е особен вид преживяване, той е особена традиция, която не може да се сравни с нищо друго. Затова една от целите на тази среща е да усетите България, да усетите Черноморието и да разберете защо тези особености на този туристически продукт са изключително привлекателни и за туристите, и за хората, които правят бизнес в туризма. Имаме големи възможности в областта на балнеологията. На второ място сме след Исландия по брой минерални, лековити извори. Вече имаме сключени договори с немските здравни каси, които реимбурсират почивката и най-вече лечебния туризъм на германските туристи в България”, каза служебният министър.
Той обърна внимание и на възможностите за спорт и спортна подготовка, които се предлагат по Българското Черноморие и в зимните ни курорти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.