Международно биенале на стъклото – 2021

Международно биенале на стъклото - 2021

Третото издание на Международното биенале на стъклоторазширява обхвата си и представя 158 автори от 41 страни в експозиционни пространства на Квадрат 500 и Нов български университет. Съорганизатор е Националната галерия. На традиционния вече форум, с извоювано място на международната арт сцена, рамо до рамо заставатпрофесори и студенти, именити художници и дебютанти, селектирани автори и специални гости.

Магичната стъклена маса обединява в експозицията в Квадрат 500 географски проекции, национално и етносноразнообразие, индивидуални емоции и универсални послания. Жанровото многообразие и широкияттехнологичен диапазон от майсторското владеене на традиционни техники и класически способи, през богатството на експериментални практики и използванетона нови материали и медии, ще предизвика публиката да съпреживее пълната гама от емоции, философски и социални аспекти на съвременното изкуство.

Събитието се осъществява с подкрепата на Министерството на външните работи на Република България, Министерството на външните работи на Чешката република, посолствата на Нидерландия, Руската федерация и Чешката република в България, културнитеинститути на Италия и Унгария в София, Централния фонд за стратегическо развитие на НБУ, фондациите „Тианадера“, “Next Generation Bulgaria” и “Американска фондация за България”, Bohemia Machine s.r.o. (Bomma) и Lounjee.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.