Любомир Колаксъзов кани децата на СЛЪНЧЕВ ДЕН на 21 октомври

Любомир Колаксъзов кани децата на СЛЪНЧЕВ ДЕН на 21 октомври

Представлението по текстове на младия режисьор и Ана Батева ще има своята премиера в I Am Studio

На 21 октомври от 11:00ч. на сцената на I Am Studio ще се „роди” първото детско представление на сдружението за независимо изкуство Spam Studios. С красивото заглавие „Слънчев ден” и по текст на Ана Батева и Любомир Колаксъзов, пиесата печели първа награда на Литературния конкурс за написване на текст за куклен театър „Михаил Лъкатник” 2021. Режисьор е самият Любомир Колаксъзов. Илюстрациите и мултимедията са дело на Иванка Ниба. Участват актьорите: Калоян Лулчев, София Рухова – Лулчева, Мелис Скендерова, Павел Емилов. Музиката е на живо в тяхно изпълнение. Това е втори проект на дуото Колаксъзов-Батева след премиерата на „Двойно дъно” (2023), авторски спектакъл отново на SpamStudios в „Топлоцентрала”.

„Слънчев ден” ще въведе най-малките в света на четиримата приятели – магарето Мирко, петела Пеце, овцата Олга и прасето Пепи, които заедно ще се впуснат в едно градско приключение, в което тяхното приятелство ще бъде разрушено от сивотъжният господин Саднес. Ще успеят ли приятелите да вдъхнат цвят и живот отново у хората или и те ще се слеят със сивата и тъжна тълпа ще стане ясно на 21 октомври на сцената на I AmStudio. 

СЛЪНЧЕВ ДЕН 

от Ана Батева и Любомир Колаксъзов

(първа награда на Литературния конкурс за написване на пиеса за куклен театър „Михаил Лъкатник” 2021, в организация на Куклен театър “Георги Митев – Жоро” – Ямбол)

режисьор: Любомир Колаксъзов
илюстрации/мултимедия: Иванка Ниба
дизайн: Христо Христов

участват: Калоян Лулчев, София Рухова – Лулчева, Мелис Скендерова, Павел Емилов


Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд “КУЛТУРА” по програма Едногодишен грант 2022.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.