Любимата пианистка на оперните звезди – Боряна Ламбрева в АНФАС, 4 февруари 2023 година

Любимата-пианистка-на-оперните-звезди---Боряна-Ламбрева-в-АНФАС,-4-февруари-2023-година

Как се разкрива светът на камерната вокална музика така, че красотата му да стигне до сърцата на публиката?

Тя е признат майстор на клавирния съпровод, не е преувеличено да се каже, че е най-търсеният и желан сценичен партньор –акомпанятор на световноизвестните български и чуждестранни оперни певци от всички поколения. Освен на активната си концертна и звукозаписна дейност, професор Боряна Ламбрева повече от тридесет години е посветена и на своите студенти във Вокалния факултет на Националната музикална академия, на които преподава “камерно пеене”. Намира време и да журира академични и национални певчески конкурси, и да пише книги – последната й книга „Камерният свят на Павел Герджиков”, публикувана през 2020 година, предизвика изключителен отглас и интерес.

Как се постига магическата връзка между пианиста-акомпанятор и певеца, как се изгражда доверието между учител и ученик, как се разкрива светът на камерната вокална музика така, че красотата му да стигне до сърцата на публиката? В новото издание на “Анфас“ Олга Бузина разговаря с любимата пианистка на оперните звезди – проф. д-р Боряна Ламбрева. 

Повторения – неделя, 5 февруари от 11.00 часа и сряда, 8 февруари от 22.30 часа.

Предаването за култура “Анфас” може да гледате в ефира на TV1, както и във Facebook страницата на TV1 България и нашия YouTube канал.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.