Крал Чарлз Трети е диагностициран с рак

Крал Чарлз Трети е диагностициран с рак

Британският крал Чарлз Трети, който е на 75 години, има рак, открит му по време на наскорошна операция на простатата. Заболяването ще го държи встрани от публичния живот за неопределено време, обобщават световните агенции цитирани от БТА.

Новината бе съобщена по-малко от година и половина, след като Чарлз Трети наследи майка си Елизабет Втора на британския престол и девет месеца, след като се състоя церемонията по коронацията му.

Монархът не предвижда напълно да преустанови дейностите си на държавен глава на Обединеното кралство и на още 14 други страни по света, обяви Бъкингамският дворец.

“По време на наскорошната интервенция за доброкачествена хипертрофия на простата, беше констатиран отделен проблем. Последващи тестове позволиха да се идентифицира форма на рак”, каза Бъкингамският дворец в официално съобщение.

Заболяването на Чарлз Трети настъпва в момент, в който съпругата на най-големия му син, престолонаследника Уилям – принцеса Кейт, която е на 42 години, беше хоспитализирана на 16 януари за операция на стомаха, като причината за нея беше запазена в тайна. От двореца тогава обявиха, че Кейт ще отложи публичните си ангажименти до след Великден.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.