Концерт като радиопредаване: Мирослава Кацарова празнува 20-годишнината на „Дезафинадо“ с концерт в Sofia Live Club

Концерт като радиопредаване: Мирослава Кацарова празнува 20-годишнината на „Дезафинадо“ с концерт в Sofia Live Club

Desafinado Live e името на концерта, с който джаз певицата и радиоводеща Мирослава Кацарова ще отбележи 20 години в ефира на радио Jazz FM. Премиерата на предаването „Дезафинадо“ с автор и водещ Мирослава Кацарова е била през 2001 г. на 4 декември. Първото му излъчване в ефир е било в събота. И така на 04 декември (събота) от 21:00 ч. в Sofia Live Club пък ще бъде концертът по случай неговата 20-годишнина.

В концерта ще участват Мирослав Турийски – пиано/аранжименти, Младен Димитров – барабани и Мирослава Кацарова – вокал. Гост-музиканти са една от най-добрите изпълнителки на боса нова в България Павлета Семова (вокал) и Димитър Семов (уду/перкусия). Програмата включва класическа и съвременна боса нова, както и някои композиции на български език от оригиналните песни на Мира Кацарова в тази стилистика. През цялото събитие Мира ще разказва историята на боса нова и ще превърне концерта в нещо като радиопредаване с жива музика и анонси. Именно работата на Мира в радиото през последните 20 години е белязала и нейните концерти, в които тя винаги разказва историите на песните, които изпълнява. „Дезафинадо“ е първото предаване на Jazz FM. Името му е взето от прочутата песен със същото заглавие на Антонио Карлос Жобим.

Предаването е посветено на латино джаза във всичките му проявления като: магнетичната смес на бразилска музика с джаз, което в края на 50-те и началото на 60-те наричат боса нова; всички автентични латиноамерикански стилове свързали се под различна форма с джаза; смесването на електроника, латино и джази елементи – явление, което от 90-те насам преживява различни метаморфози и в крайна сметка става по-известно като Neo Brazil или бразилектро. Мира избира името „Дезафинадо“, защото думата е музикален термин, който означава тон извън лада, леко фалшив. Така, леко фалшиво и странно, е звучал блу тонът от джаза, когато се смесва с бразилските стилове шоро, шориньо и самба. Така се ражда боса нова, в която горчиво-сладките настроения са подчертани от тъгата на джаза и безметежната любов към живота в бразилската музика. Дезафинадо е другост, различност, неконвенционална среща на музикални култури и стилове, символ на близостта на две различности.

В предварителна продажба в мрежата на мрежата на Eventim са билети на стойност 15 лв. На място цената им ще бъде 20 лв. Sofia Live Club ще отвори врати в 20:00 ч.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.