Кметът на Перник: По-трудно е да отвориш ресторант, отколкото да съхраняваш живак

Кметът на Перник: По-трудно е да отвориш ресторант, отколкото да съхраняваш живак

“В България се оказва, че да отвориш ресторант е далеч по трудно, отколкото да съхраняваш опасни отпадъци”.

Така кметът на Перник коментира пред БНР случая с откритите 200 килограма живак в склад в града, предава агенция Медиапул. Ден по-рано прокуратурата съобщи, че е образувано дело за неправилно съхранение на опасни отпадъци. Оказа се, че живакът, както и други химични елементи са държани в порутено хале без никакви условия и техника.

Според Владимиров прокуратурата е длъжна да отговори на всички въпроси около този случай, за да няма никакво съмнение, че опасни отпадъци са били изхвърлени неправомерно в града или околностите.

Въпросният склад се намира в бившия завод за токоизправители в града. Разследващите влизат там след като преди няколко седмици е подаден сигнал за разливане на опасното вещество в един от кварталите на града. Тогава са арестувани двама души с известно количество. Те обяснили, че са откраднали живака.

Към момента не е ясен произходът на опасното вещество. Без да дават подробности от прокуратурата заявиха, че количествата са преместени за съхранение на сигурно място, а складът е запечатан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.