Клавирно дуо Аглика Генова и Любен Димитров в АНФАС, 1 април 2023 година

Клавирно-дуо-Аглика-Генова-и-Любен-Димитров-в-АНФАС,-1-април-2023-година

Музиканти с респектираща дискография и неизброими концертни изяви и участия

Има едно клавирно дуо, което от 28 години неспирно разнася българската музикална слава по света. Те са музиканти с респектираща дискография и неизброими концертни изяви и участия в най-престижните фестивали на планетата, носители на колекция от награди, сред които и най-реномирания германски приз за класическа музика “Ехо Класик”. Всеки техен нов компактдиск, който излиза на световния музикален пазар, се превръща в сензация, а музикалната критика се надпреварва да пише суперлативи за изпълнителското им майсторството. Последното издание – световна премиера на всички творби за две пиана на немския композитор Карл Райнеке, представени в троен компактдиск от дуото Аглика Генова – Любен Димитров, също се превърна в световно музикално събитие и възторжените отзиви ги следват  даже  в облаците – по време на полета им за София преди дни научиха, че немското списание FONO FORUM ги определя като “Топ пиано дуо” и “Звезда на месеца”.

Зрителите на “Анфас” ще имат възможността да се срещнат с това топ пиано дуо на 1 април, събота – рождения ден и 150 годишен юбилей на великия композитор Сергей Рахманинов, с чието творчество пианистите са свързани още от началото на своята музикална кариера като дуо.

Повторения – неделя, 2 април от 11.00 часа и сряда, 5 април от 22.30 часа.

Предаването за култура “Анфас” може да гледате в ефира на TV1, във Facebook страницата на TV1 България и нашия YouTube канал, както и на официалния ни сайт: https://tv1.bg/.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.