Как се имитира обществено обсъждане на нов закон, “Алтернативата” със Светла Петрова

Алтернативата 26 ноември 2020 година

Как се имитира обществено обсъждане на нов закон – “Алтернативата” със Светла Петрова. Всички сме виновни за болничния “апокалипсис сега”. Политиците,които дехуманизираха здравеопазването, превръщайки го в безскрупулна търговия; медициите, които без съпротива и често с неприкрит цинизъм влязоха в схемата и гражданите,че приехме това за нормално.

За месец и нещо от ада на заразата до нормалността – “чудото на Мадрид” през очите на нашата сънародничка Йорданка Младенова. Мадрид действително се върна към нормалния живот и това се дължи както на масовото изследване с безплатни антигенни тестове, така и защото градската управа проучи кои са болниците с най-много заразени и затвори за известно време районите, в които се намират – 9 от 32 в испанската столица.

Животът с Ковид и след Ковид – семиотикът проф. Иван Младенов, един различен глас в коронакризата. Три неща са особено важни в тази криза: джипитата да станат пак лекари и да преслушват гърдите на пациентите си; да се профилактират диабетиците,които са картотекирани и са особено рискова група; да няма паника.

Как се имитира обществено обсъждане на нов закон – медийните експерти Боряна Пунчева и проф. Иво Драганов Седмичният коментар на Илиян Василев. Боряна Пунчева: Нашата експертна група изпрати в Министерството на културата предложения за същностни промени в Закона за радиото и телевизията,но така нар.обществено обсъждане се оказа един мейл,на който идеите се приемаха и селекционираха незнайно от кого,така че в крайна сметка бяха одобрени процент и половина от тях. – Проф.Иво Драганов В момента няма никакъв надзор над БНТ и БНР.Управителните им съвети сами се девалвираха – те са приятелският кръг на генералния директор. Не може да се уволняват журналисти без формулирани мисия и стандарти на тези медии.Чрез нашите предложения опитваме обществото да влезе в тях като надзор.

Гледайте “Алтернативата” по TV1 с водещ Светла Петрова! Също и в YouTube TV1 България, Facebook TV1 България, както и на https://tv1.bg. Бъдете част от “Алтернативата”, дарете за бъдещето на свободните медии в уебсайта https://alternativata.bg.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.