2 декември 2022 година

ЮБИЛЕЕН-КОНЦЕРТ-НА-МЛАДЕЖКАТА-ФОРМАЦИЯ-КЪМ-ХОРА-НА-СОФИЙСКИТЕ-МОМЧЕТА

ЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ НА МЛАДЕЖКАТА ФОРМАЦИЯ КЪМ ХОРА НА СОФИЙСКИТЕ МОМЧЕТА

ЧЕСТВАТ 25 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ

На 10 декември т.г. от 18.00 ч. в голямата зала на НМА „Проф. П. Владигеров“ ще се състои концерт, посветен на 25 години от създаването на Младежката формация към Хора на софийските момчета. Входът е свободен. Сдружение „Хор на софийските момчета“ представя този юбилеен концерт само два месеца след организирания с голям успех в средата на м. октомври Първи международен хоров фестивал „Момчетата пеят“ – София 2022 г.. 

Младежката формация към Хора на софийските момчета е създадена на 1 ноември 1997 г. от проф. д-р Адриана Благоева. Тя се появява , за да отговори на потребностите на момчетата от хора да продължат своята  певческа артистична дейност и  след периода на мутацията. Младежката формация концертира както самостоятелно, така и заедно с момчетата, образувайки смесен  хор. По този начин значително се увеличават възможностите за разнообразие на репертоара и концертните изяви на Хора на софийските момчета.

След 2 години на прекъсване поради Ковид кризата, Младежката формация към Хора на софийските момчета  отново възстановява концертната си дейност в значително подновен състав и с гордост и радост кани публиката на своя юбилеен концерт.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.