Изложба на Хубен Черкелов в галерия Vivacom Art Hall Оборище 5, 6 юли 2021 година

Изложба на Хубен Черкелов в галерия Vivacom Art Hall Оборище 5, 6 юли 2021 година

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 представя самостоятелната изложба “Капитал” от личната колекция на художника Хубен Черкелов. Тя ще бъде открита на 6 юли 2021 година от 18:30 ч. и ще продължи до 30 юли 2021 година. Хубен Черкелов (известен като Houben R.T.) е роден през 1970 г., живее и работи в Ню Йорк.

Повтаряща се тема в ранните му фотографии, филми и инсталации е посткомунистическата действителност. В по-новото си творчество, Черкелов рисува изображения, заети от национални валути, като използва фолио и акрил.

Негови произведения са представени в музея Бронкс, Ню Йорк, музея Броган, Флорида, 54-то биенале във Венеция и галерии в Ню Йорк, Бостън, Вашингтон и Шарлот. В картините си Хубен Черкелов използва акрил и фолио върху платно от памук или полиестерна смес, за да имитира това, което монетните дворове използват за отпечатване и обезпечаване на банкнотите. Въпреки че изображенията са лесно разпознаваеми, те са изградени на принципите на колажа, позволяващ на всяка картина да придобие уникални качества.

Значителна част от работите на Хубен Черкелов са свързани и със значими за изкуството ни имена като: Иван Мърквичка, Антон Митов, Ярослав Вешин, Иван Милев, изобразени върху банкноти, печатани през 20-те години.

По материали от организаторите.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.