Историята на „Концерти с история“ продължава

Историята на „Концерти с история“ продължава
Новата поредица събития на Sofia Art Institute „Концерти с история“ се роди едва в началото на годината, но вече има свои верни почитатели за предстоящите концерти през сезона. В първия концерт под наслов “Мелодия назаем”, пианистката Венета Нейнска представи прочути музикални истории и изпълнения от Романтизма, а следващото събитие ще бъде посветено на големия полски пианист Фредерик Шопен.
Концерт с история: Прелюд към Шопен ще се проведе на 6 февруари 2024г. от 19:00ч. в музей “Борис Христов” на ул. “Цар Самуил” №43 в гр. София. Билетите за него са почти изчерпани, но до края на сезона ни очакват още много вълнуващи срещи с музиката. В събитието на 6 февруари ще бъде изпълнен прочутият цикъл Прелюди от опус 28 на Фредерик Шопен, а тяхното представяне ще бъде подкрепено от интересни факти за живота на композитора, връзката му с екстравагантната поетеса Жорж Санд и огромната му любов към изгубената родина Полша. Пианистката Венета Нейнска е подготвила интригуваща програма, която отново обещава да заплени сърцата на публиката с тайните на класическата музика. Освен изящните изпълнения, отново е предвидена изненада за публиката. В първия концерт от поредицата това беше изпълнението от цигуларя Иван Стайков, който зарадва слушателите с оригинала на пиесата “Любовна мъка” от Фриц Крейслер, взета “назаем” от Сергей Рахманинов и превърната във виртуозно произведение за пиано.
В следващите си издания „Концерти с история“ ще разкажат за гения на Волфганг Амадеус Моцарт в “Моцарт и кларинета” на 12 март, а след това фокусът ще се измести върху Лудвиг ван Бетовен в “Хитовете на Бетовен” на 23 април. До края на сезона ни очакват и концерти с музиката на Димитър Ненов, както и специална програма с танци за цигулка и пиано. Всички те ще се проведат в Музей “Борис Христов”, а билети се предлагат само с предварителна продажба на EPAYGO.BG, както и на касите на EasyPay.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.