6 януари 2023 година

ХАКЕРИ СА ОТКРАДНАЛИ 200 МЛН. ИМЕЙЛА

ХАКЕРИ СА ОТКРАДНАЛИ 200 МЛН. ИМЕЙЛА

АДРЕСИТЕ СА НА ПОТРЕБИТЕЛИ НА “ТУИТЪР”

Хакери са откраднали имейл адресите на повече от 200 милиона потребители на “Туитър” и са ги публикували в хакерски форум, каза експерт по киберсигурност, цитиран от Ройтерс, предаде МЕДИАПУЛ. Алон Гал, съосновател на израелската фирма за мониторинг на киберсигурността “Хюдсън рок”, определи това като “едно от най-значимите изтичания на информация”, които някога е виждал. Според него пробивът може да доведе до много хакерски атаки, таргетиран фишинг и доксинг. 

Компанията на Илон Мъск не е коментирала информацията, която Гал за първи оповести в социалните мрежи на 24 декември, нито е отговорила на запитвания за пробива. Все още не e ясно и дали са предприети действия за разследване или отстраняване на проблема, отбелязва агенция Ройтерс, като допълва, че не е успяла да провери твърденията на Гал чрез независим източник. 

Вчера в интернет се появиха скрийншоти от хакерския форум, в който по думите на израелския експерт са били публикувани изтеклите данни. Комисията за защита на личните данни на Ирландия, където се намира и европейската централа на “Туитър”, както и Федералната търговска комисия на САЩ следят дали компанията на Мъск спазва европейските и американските изисквания за защита на личните данни. Към момента двата регулаторни органа не са отговорили на запитвания на Ройтерс за проблема.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.