Гешев: С голяма степен на вероятност не съм виждал Пепи Еврото, нито съм ходил в “Осемте джуджета”

Гешев: С голяма степен на вероятност не съм виждал Пепи Еврото, нито съм ходил в "Осемте джуджета"
Бившият главен прокурор Иван Гешев може да каже “с голяма степен на вероятност”, че докато е бил на поста не е виждал Петьо Петров-Еврото, нито пък е ходил в ресторанта му “Осемте джуджета”, коментират от агенция Медиапул, протокол от разпит на бившия главен прокурор. Конкретният повод е дело на Софийска градска прокуратура, наблюдавано от обвинителя Йордан Петров. Това разследване започва въз основа на друго, водено срещу Еврото и образувано през пролетта на миналата година.
Гешев заявява, че познава някогашния следовател Петров от 90-те години на миналия век. Но по време на мандата му, т.е. около три години и половина, двамата не се били виждали. Бившият главен прокурор обаче подозира, че други началници в прокуратурата “техни заместници и други високопоставени лица са посещавали доста по-често неговия дом и ресторант, така че не е лошо това да бъде установено и в случай, че ги установите, в което не се съмнявам, защото задължение на всеки магистрат е да разкрива обективната истината, може да се каже, теоретично, че тези хора може да са посещавали домашния му адрес, носили са документи от Софийската градска прокуратура и са били в топли отношения”.
Целият разпит на Гешев е в този дух. Често той отговаря, че не помни, но не изключва нещо да се е случило или не. Прави намеци и цитира имена на други магистрати, но без каквато и да е конкретика. Един-два пъти не отговаря, защото въпросите му се струват несериозни.
Протоколът от разпита му бе публикуван от организацията “Антикорупционен фонд”, автор на разследванията “Осемте джуджета” с главен герой Петьо Петров-Еврото и “Списък за бърз контрол”, което разказва за мрежата за влияние на застреляния Мартин Божанов-Нотариуса.
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.