Георги Дерменджиев: Ще направим всичко, за да отстраним Сервет

Георги Дерменджиев: Ще направим всичко, за да отстраним Сервет

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори за работата на тима по време на лагера в Турция и целите пред разградчани през пролетта. 69-годишният специалист коментира в прадаването СПОРТ по ТВ1 продажбата на Доминик Янков в канадския Монреал и предстоящите сблъсъци с швейцарския Сервет в Лигата на конференциите.

 

 • Г-н Дерменджиев, доволен ли сте от лагера до момента?

Да, доволен съм, въпреки че една от контролите пропадна (б.а. с Шахтьор Донецк), но успяхме да свършим работа в този ден. Наруши ни се подготовката, защото тези проверки се използват за подобряване на състоянието на футболистите.

 • Какви са функционалните показатели на играчите?

Това, което трябваше да направим, го свършихме. Подготовката е в много ранна фаза,

играчите са тромави, но до първите официални мачове всичко ще бъде наред.

 • Лесно ли се разделихте с Доминик Янков? Ще търсите ли футболист за неговата позиция?

Да, вярно е, че се разделихме с него. За нас е радостно, че юноша на Лудогорец е желан от чужбина и ще бъде продаден на добра цена. За неговата позиция имаме набелязани играчи и когато някой дойде, ще го видите. За момента не ни трябват много нови, а на определени позиции.

 • В тима се завърнаха футболисти, които дълго време лекуваха контузииq като Диниш Алмейда и Дени Групер. Какво е състоянието им?

Диниш тренира добре и ще видим какво е състоянието му по време на контролите. Групер също се готви наравно с отбора и ще участва в проверките.

 • Лесно ли приехте за трети път да застанете начело на Лудогорец?

Разбира се, дори и не се замислих.

 • Какво първо променихте в отбора?

Обичам да комуникирам с играчите и да разбера къде е проблемът. Бяха много откровени

с мен и мисля, че променихме много неща.

 • Имате ли впечатления от съперника ви в Лигата на конференциите Сервет?

Сервет ще има шест официални мача до срещата помежду ни. Компактен отбор е. Всички бяха доволни, че това е съперникът ни, но това е тим, който играе много силен футбол и мачовете по никакъв начин няма да са лесни за нас. Трябва да бъдем много подготвени за Сервет.

 • Плюс ли е за тях, че ще има шест официални мача, а Лудогорец само един – за Суперкупата?

Със сигурност ще са в по-добра игрова форма, но ще направим всичко за да наваксаме изоставането си.

 • Колко е трудно за български отбор да играе в сгъстен цикъл?

Трудно е, но за нас е гордост да играем във всички турнири. Това поддържа футболистите живи и настроени да побеждават.

 • Титлата ли е приоритет за вас, тъй като Лудогорец до момента има само три спечелени купи?

Лудогорец излиза всеки мач, за да победи. Понякога настройката на играчите е по-различна, когато имаме двубой за евротурнирите, а след това такъв в първенството. Има натрупване на умора, но футболистите свикнаха да играят в цикъл сряда-събота или четвъртък-неделя. Искам това да е удоволствие за тях, а не напрежение. Мотивацията трябва да бъде еднаква, но все още не може да се изпълни максимално. Предполагам, че с времето ще придобият рутината.

 • Привърженик ли сте на сегашната схема на първенството „есен-пролет“?

Винаги е била такава в България. Не мисля, че промяната ще е към добро. Тогава ще се оплакваме, че е много топло, както го правим сега със студеното. Ще трябва да се играе след 21:00 часа. Може би календарът е необходимо да е с Европа, а не да излизаме от него. За мен отборите са много и там трябва да се погледне. Необходимо е да са не повече от 10 отбора. Може да се измисли нещо такова и тогава да има сериозна конкуренция. Това е моето мнение.

 • Как виждате конкуренцията за титлата?

В момента е много сериозна и това е добре за българския футбол. Следя изявите на всички отбори, за да съм наясно със съперниците.

 • ЦСКА и Черно море ли са единствените ви конкуренти през този сезон?

Двата отбора сега са с такъв точков актив, че са конкуренти, но има и други отбори, които могат да се намесят в битката. Поне 3-4 тима, които играят добър футбол.

 • Голям минус ли е, че се изправяте срещу Черно море между мачовете със Сервет?

Не е необходимо се оплакваме, а да действаме. Трябва да направим максимума в евротурнирите, но и в първенството. Нямаме право на никаква грешка.

 • Евротурнирите ли са най-важни за Лудогорец?

Да, но и мачовете в първенството, защото отборът трябва да бъде шампион, за да играе в тях. Братя Домусчиеви са създали много добри условия в Лудогорец и трябва да ги материализираме. Да бъдем българският отбор, който всяка година играе в груповата фаза на някои от евротурнирите. Това е престиж и за родния футбол.

 • Има ли юноши на Лудогорец, които да ви хващат окото?

Школата ни се развива добре. Следим какво се случва с тях и те имат индивидуални програми, по които да се готвят. Учим се от големите клубове по света и гледаме на година или две да излиза по един играч, който да подпомогне мъжкия отбор.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.