Галерия “Стубел” представя изложбата на Мими Добрева КЪСНО МОРЕ

Галерия “Стубел” представя изложбата на Мими Добрева КЪСНО МОРЕ

На 15 февруари се открива втората самостоятелна изложба на Мими Добрева в галерия „Стубел“, която включва 13 живописни платна, създадени през последната година.

“Наблюдавайки подредбата в пейзажа и опитвайки се да я разчета, виждам в него или нещо познато, илив повечето случаи, нещо гранично – уж познато, но съдържащо в себе си възможност за обследване с нова отправна точка за прочит на видимото в природата. Провокацията за картина, за мен, присъствайки в пейзажа физически, може да е формообразуването, цветността, подредбата на всички обекти, светлината… Всъщност всичко изброено, съчетано с моето усещане, ми открехва още нещо в проглеждането и разбирането за света на природата около нас и вътре в нас, на небесния замисъл в тайнството на тази подредба. С времето откривам една повторяемост изакономерност в отношенията между елементите в пейзажа, стандарти на проявление, потвърждение на усещането как, въпреки голямото разнообразие в магията на гледките, можем да открием великата простота на Смисъла” – споделя авторката.

Мими Добрева е родена през 1953 г. в Попово. Завършва НХА през 1977 г. в класа на проф. Добри Добрев. От 1982 г. до днес има над 20 самостоятелни изложби, както и участия в множество колективни в България, Германия, Унгария, Хърватска.

Носител е на редица награди, сред които Награда за живопис на ОХИ Кюстендил ( 1993 ), Награда за живопис в „Салон 2011“, София и Наградата за живопис в регионалния конкурс на Алианц БългарияСофия ( 2014 ).

Нейни творби са притежание на НХГ, СГХГ, градските галерии в Габрово, Смолян, Пазарджик, Добрич, Кюстендил, както и в множество частни колекции в България, Великобритания, Белгия, Унгария, САЩ и Япония.

Изложбата ще продължи до 5 март 2022.

Откриване на 15 февруари с вернисаж от 17.00 до 19.00 часа. Маската и зеленият сертификат са задължителни, напомнят от галерията. 

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.