Галерия “ЛИК” представя изложба “Ден и нощ” – живопис и пластика

Галерия "ЛИК" представя изложба "Ден и нощ" - живопис и пластика

На 8 септември, сряда от 18.30 часа е откриването на изложбата”Ден и нощ” – живопис и пластика , с която до 28 септември галерия “ЛИК” представя пред столичната публика двама изявени автори – Владимир Стан и Владимир Владимиров.

Владимир Станчовски е роден на 29 февруари 1948 година в София. Завършва Художествена гимназия в столицата през 1967 година, а в 1975 година и Национална художествена академия. От 1986 година, като политически емигрант се установява да живее и твори в Париж, Франция, където работи и до днес. Творби на Владимир Стан са притежание на колекционери, галеристи, фондации и частни лица в цяла Западна Европа, САЩ, Канада, Бразилия и др. Известен е по света под творческия псевдоним Vladimir Stan.

Владимир Владимиров е роден през 1948 година в София. Завършил е „Техникум по керамика и стъкло“. През 1975 година е завършил НХА със специалност „Приложна графика“. Участвал е в общите изложби на СБХ с керамика, графика, рисунка и плакат. Награди за за плакат от Варшава (Полша), Лахти (Финландия), Казалекио ди Рено (Италия) и Колорадо Спрингс (САЩ). Живее и работи в София. Работи живопис, скулптура и графика. Занимава се с архитектура и концептуален дизайн.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.