ЕНЕРГИЯТА с гости Кремен Георгиев и Петър Костадинов, 6 март 2023 година

ЕНЕРГИЯТА-с-гости-Кремен-Георгиев-и-Петър-Костадинов,-6-март-2023-година

Как се справиха топлофикационните дружества във времената на скъпия природен газ?

Малко преди Нова година председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов съобщи, че няма да има поскъпване парното и топлата вода през януари. Същото той потвърди и на 27 януари, когато КЕВР обсъди почти 30-процентното поевтиняване на природния газ от февруари. През септември и октомври месец на изминалата година, обаче, когато цените на природния газ в Европа и у нас бяха изключително високи, упорито се говореше, че парното ще поскъпне от 1 януари тази година. За радост цената на синьото гориво в Европа се понижи доста и това не наложи да поскъпването на топлинната енергия у нас. 

Как се справиха топлофикационните дружества във времената на скъпия природен газ и на каква цена стана това, ще разберем от Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикациите, и Петър Костадинов от ЕВН Топлофикация – Пловдив.

Бъдете с “Енергията” всеки понеделник от 19:30 часа в ефира на ТV1, Youtube TV1 България, Facebook TV1 България, както и на официалния ни сайт: https://tv1.bg.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.