Диригентът Константин Добройков в АНФАС, 25 март 2023 година

Диригентът-Константин-Добройков-в-АНФАС,-25-март-2023-година

Номиниран за “Латино Грами” в категорията “Най-добър албум с класическа музика”

Той е потомствен музикант, изучавал е и свирил на ударни и пиано, но да „свири на оркестър” и да го ръководи – е детската му мечта и постигната цел. Маестро Добройков е американски възпитаник, избрал, обаче, да гради музикалната си кариера в родината. Завръщайки се през 2013 година се включва в екипа на Държавна опера – Пловдив, редовно е канен да дирижира Симфоничния оркестър на БНР, Софийската филхармония и други оркестри у нас и в чужбина.

А когато прочутият камерен ансамбъл “Софийски солисти” миналата година трябваше да избере свой нов творчески предводител – след сериозен кастинг и пробни концерти Солистите категорично решиха – 37 годишният пловдивчанин ще бъде новият им художествен ръководител и диригент.

Гост на Олга Бузина в новото издание на “Анфас” е перкусионистът, диригентът, номиниран за “Латино Грами” в категорията “Най-добър албум с класическа музика”, ръководителят на емблематичните Солисти на София – Константин Добройков.

Повторения – неделя, 26 март от 11 часа и сряда, 29 март от 22.30 часа.

Предаването за култура “Анфас” може да гледате в ефира на TV1, във Facebook страницата на TV1 България и нашия YouTube канал, както и на официалния ни сайт: https://tv1.bg/.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.