ДИМИТЪР ГЛАВЧЕВ ИЗЛИЗА В ОТПУСК, ЗА ДА РЕДИ КАБИНЕТ

ДИМИТЪР ГЛАВЧЕВ ИЗЛИЗА В ОТПУСК, ЗА ДА РЕДИ КАБИНЕТ

Димитър Главчев обяви, че от днес излиза в неплатен отпуск, за да се отдаде изцяло на поетия ангажимент да състави служебен кабинет и да го представи пред президента Румен Радев най-късно в събота, съобщава offnews.bg

Конституционните промени не определят срок, в който кандидатът за министър-председател трябва да предложи правителство, но за да можем да имаме вот 2 в 1, е нужно сроковете да се скъсят.

В събота, когато държавният глава Румен Радев възложи официално на Главчев да предложи състав на служебно правителство, последният каза, че ще търси експерти, а не политически лица. Вчера шефът на Сметната палата пък постна във “Фейсбук” снимки сред природата, гарнирани с кратък коментар към тях: “Между разговорите, а те вървят добре”.

Председателят на Сметната палата вероятно има предвид разговорите за служебно правителство и имената на потенциалните министри в него.

“Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ. Това е негов избор. Сега най-важното е, че главната задача на служебния кабинет е да имаме честни избори”, заяви премиерът в оставка Денков и подчерта, че “Продължаваме промяната” няма да участват в служебния кабинет.

Срещу номинацията на Главчев остро се обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че истински се надява той да не бъде избран от Румен Радев.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.