Цигуларката София Проданова в АНФАС, 29 април 2023 година

Цигуларката-София-Проданова-в-АНФАС,-29-април-2023-година

Младата цигуларка София Проданова пристигна в София за концерта си със “Софийски солисти” и, както обеща маестро Константин Добройков – отдели от ценното си време преди генералната репетиция, за да бъде наш гост “Анфас”. Тя е възпитаничка на Пловдивското музикално училище, след което с пълна стипендия продължава образованието си в престижното Yehudi Menuhin School of Music , после учи цигулка, барокова цигулка и импровизация в прочутия колеж Гилдхол в Лондон. Миналата година талантливата пловдивчанка стана първата българка, взела награда в над 60-годишната история на Баховия конкурс в Лайпциг и това отвори още по-широко вратите на нейната шеметна световна кариера.

За красотата на бароковата цигулка и музика, за проектите с нейния ансамбъл „Parnassus”, за работата ѝ с известния британския ансамбъл за старинна музика Arcangelo, а в Италия с проекта “Музикалната лаборатория”, известен с това, че изпълнява симфонични произведения без диригент, за ролята на класическата импровизация и за срещата ѝ с камерен ансамбъл “Софийски солисти” в новото издание на “Анфас” Олга Бузина разговаря с младата, но вече много успешна цигуларка София Проданова.

Повторения  – неделя, 30 април от 11.00 часа и сряда, 3 май от 22.30 часа.

Предаването за култура “Анфас” може да гледате в ефира на TV1, във Facebook страницата на TV1 България и нашия YouTube канал, както и на официалния ни сайт: https://tv1.bg/.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.