БОРИСОВ ИСКА СМЯНАТА НА ПЕТИМА МИНИСТРИ

БОРИСОВ ИСКА СМЯНАТА НА ПЕТИМА МИНИСТРИ

ГЕРБ ще изпрати проект на споразумение за съвместно управление на ПП-ДБ ведно с преговорен екип, който да го дискутира с десните в последен опит да се избегне възможността за предсрочен парламентарен вот, съобщава segabg.com. Решение в този дух гласуваха днес участниците в Националната съвещание на ГЕРБ, което се състоя в НДК. Предложението дойде от партийния лидер Бойко Борисов, който подчерта, че честванията на 3 март са очертали разделение в обществото, което налага избягването на нови избори.

Отделно, бившият премиер беше категоричен, че няма да се задоволи с козметични промени в кабинета, както ПП-ДБ настояват, допълват от segabg.com. Пред актива на ГЕРБ той посочи петима министри, за които смята, че нямат място в правителството. Това са министърът на финансите Асен Василев, на икономиката Богдан Богданов, на отбраната Тодор Тагарев, на туризма Зарица Динкова и на спорта Димитър Илиев.

“Изобщо не им е важно външно министерство. Това беше кукичката, за която да се хванем, за да си остане Асен Василев. Аз съм брал ядове с Дянков, на 50 процента с Горанов и накрая си сложих Кирил Ананиев, за да знам, че с министър, като се разбера нещо, то става. Ако приемеш да си премиер с този финансов министър, ти, която направи огромен жест – еврокомисарското място си остави, за да помогнеш, защото без теб компромис нямаше да има, за няколко месеца ще те провалят”, обърна се герберският вожд към Мария Габриел, която се очаква да бъде следващият министър-председател.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.