Благородна Танева празнува 40 години педагогическа дейност с турне

Благородна Танева празнува 40 години педагогическа дейност с турне

Кадри: Фондация “Йордан Камджалов”

На 24 октомври 2023 г. започва националното турне на лауреати на известния цигулков педагог Благородна Танева и GENESIS ORCHESTRA под диригентството на маестро Йордан Камджалов.

Турнето е организирано от фондация „Йордан Камджалов“ и е посветено на 40-годишния юбилей на Благородна Танева като педагог.

Благородна Танева е един от най-известните и международно признати преподаватели по цигулка.

Занимава се с педагогическа  дейност от 1982 г.

За този период нейни ученици са спечелили над 800 награди от национални и международни конкурси. Свирили са в едни от най-престижните зали в света, многократно са били солисти на камерни и симфонични оркестри у нас и в чужбина, участвали са в редица телевизионни и радио предавания. Най-талантливите развиват успешна солова дейност и заемат концерт-майсторски места в известни европейски оркестри, преподават в елитни училища в Европа и Америка.

В турнето ще участват четирима изявени солисти с международна известност – Зорница Иларионова, Яна Дешкова, Гергана Гергова и Цветомир Цанков, както и настоящи възпитаници на Благородна Танева от от Националното музикално училище „Любомир Пипков“.

Турнето ще започне на 24 от Стара Загора, след което ще продължи в родния град на Благородна Танева, Плевен, на 26 октомври в София, 27 октомври в Габрово и на 28 октомври в Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.