7 декември 2022 година

АТАНАС АТАНАСОВ ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С ПРОФ. НИКОЛАЙ ГАБРОВСКИ

АТАНАС АТАНАСОВ: “ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ” ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С ПРОФ. НИКОЛАЙ ГАБРОВСКИ

ОФИЦИАЛНА ПОКАНА НЯМА, НО УТРЕ СЕ ОЧАКВА ДА ИМА СРЕЩА

“Демократична България” (ДБ) ще се срещне с проф. Николай Габровски, номиниран за премиер с мандата на ГЕРБ-СДС. Това каза пред журналисти в парламента Атанас Атанасов от ДБ, заместник-председател на 48-ото Народно събрание. Атанасов посочи, че официална покана не са получили, но най-вероятно утре щяло да има такава среща.

Атанасов припомни,че веднага след номинирането на Габровски от „Демократична България“ заявиха, че ще направят среща с него, за да му обяснят защо не могат да го подкрепят. Като основна причина той изтъкна корупционните практики на правителствата на Бойко Борисов.

“Нищо не може да ни промени мнението за подкрепа на първия мандат”, заяви Атанасов в отговор на въпрос дали евентуално не биха променили мнението си и не биха подкрепили ГЕРБ-СДС, ако проф. Габровски предложи експерти. 

На въпрос дали се използва темата за Шенген за политическа слава, Атанасов каза, че истинските мотиви не се съобщавали. Проблемите са много по-сериозни и те са свързани с върховенството на закона, казано като клише, а иначе – с корупционните практики, които се явяват пробив в сигурността на ЕС като цяло, коментира депутатът.

Атанас Атанасов коментира, че и той искал страната ни да влезе в Шенген, но за съжаление трябвало да признаем, че има обективни причини, поради които това няма да се случи.

 

Автор: Мария Дамянова
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.