АНФАС с обич и в памет на Гена Димитрова, 6 май 2023 година

АНФАС-с-обич-и-в-памет-на-Гена-Димитрова,-6-май-2023-година

Да си спомним за Гена Димитрова!

На 6 май е родена великата българка, тръгнала от малкото плевенско село Беглеж и покорила върховете на световното оперно изкуство със своя огромен талант, богат, красив глас и харизма. И не само. Гена Димитрова е запомнена и като голяма личност. Наричана „гласът на столетието”, “кралицата на операта” и с какви ли не още суперлативи, тя нито за миг не се е възгордяла, останала е отзивчива и сърдечна в общуването, неподправена и земна … Истинска.

За да отбележим годишнината от рождението на незабравимата Гена Димитрова, в студиото на “Анфас” гостуват двама души, имали шанса да я опознаят отблизо – нейната любима ученичка, водещ солист на Софийската опера и балет – сопраното Габриела Георгиева и журналистът Димитър Сотиров, автор на многобройни интервюта с примата и на една изключителна книга, издадена по повод 75 годишния ѝ юбилей – „Гена Димитрова от А до Я”.

Повторения – неделя, 7 май от 11.00 часа и сряда, 10 май от 22.30 часа

Предаването за култура “Анфас” може да гледате в ефира на TV1, във Facebook страницата на TV1 България и нашия YouTube канал, както и на официалния ни сайт: https://tv1.bg/.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.