„АЛО, КОСМОС! ГОВОРИ БЪЛГАРИЯ!“

„АЛО,-КОСМОС!-ГОВОРИ-БЪЛГАРИЯ“

13 септември 2022 година

„АЛО,-КОСМОС!-ГОВОРИ-БЪЛГАРИЯ“

„АЛО, КОСМОС! ГОВОРИ БЪЛГАРИЯ“

ОТКРИХА ДЕТСКО-НАУЧНИЯ ФЕСТИВАЛ

„С днешния втори фестивал “Ало, Космос! Говори България!” надграждаме събитието, което се организира за първи път през миналата година, отново посветено на космоса. Това, което искаме да внушим на българските деца и да ги вдъхновим, е да мечтаят – да отидат там, където само мечтите им могат да ги заведат“.

Това заяви президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси на откриването на второто издание на детско-научния фестивал “Ало, Космос! Говори България!”. Фестивалът беше открит днес в “София тех парк”. Участниците във форума ще видят изключително интересни експерименти, свързани с телепортация, с черни дупки, с машина на времето, с клониране. Полярният изследовател проф. Христо Пимпирев ще говори на тема “От Антарктида до Космоса”. Децата ще могат да научат също как се строи марсоход и как се правят космически храни, допълни още Соломон Паси.

Второто издание на фестивала “Ало, Космос! Говори България!” включва разговор с астронавт, виртуална разходка из ЦЕРН и много научни работилници.

 

Автор: Мария Дамянова

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.