46 Национална изложба на българската карикатура в НДК, 15 юли 2021 година

46 Национална изложба на българската карикатура в НДК, 15 юли 2021 година

Секция „Карикатура” към Съюза на българските художници и Национален дворец на културата представят „46-та национална изложба на българската карикатура“, която ще се проведе между 15 и 30 юли 2021 година във фоайе Запад на НДК. Изложбата е ежегодно и обичано от публиката събитие – преглед на постиженията на съвременните български художници, работещи в областта на карикатурата.

НДК е традиционен домакин на събитието, а тази година то е и част от инициативите по повод 40 години от създаването му. Идеята на експозицията е преди всичко да провокира и забавлява своите зрители. Тя цели да стимулира развитието на изкуството на карикатурата в България, както и да допринася за популяризиране творчеството на българските карикатуристи, които и тази година бяха отличени с редица награди в страната и в чужбина.

В изложбата са представени произведения на повече от 30 съвременни български автори, създадени от 1 април 2020 до днес. Освен карикатури и шаржове на известни личности, в изложбата могат да се видят сатирични рисунки, дигитална графика, живопис. Жури в състав: Стоян Дечев, Валери Александров – Валекс, Диляна Николова, Любомир Михайлов, Светлин Стефанов, ще определи наградите на СБХ и секция „Карикатура”, както и авторитетната награда на Столична община, учредена в памет на големия български художник Доньо Донев.

Всички награди ще бъдат обявени по време на официалното откриване – на 15 юли 2021 година от 18.00 часа, НДК, фоайе Запад, вход А4.

По материали от организаторите.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.