Макрон не прие оставката на премиера Габриел Атал засега

Макрон не прие оставката на премиера Габриел Атал засега

Френският президент Еманюел Макрон реши да остави засега премиера Габриел Атал на поста му след парламентарните избори, в които политическият лагер на правителството загуби ролята си на най-силен лагер във френския парламент, който се очертава да е разделен, предадоха световните агенции, обобщава БТА .
“Президентът помоли Габриел Атал да остане премиер за известно време, за да бъде осигурена стабилността в страната”, съобщи в изявление канцеларията на Макрон.
Атал съобщи за намеренията си да подаде оставка още вчера, следвайки френската политическа традиция. Той добави, че е готов да остане на поста като ръководител на преходно правителство, но добави, че решението принадлежи на президента.
По-рано тази сутрин френският ляв алианс, който изненадващо спечели предсрочните парламентарни избори, съобщи, че е готов да избере своя кандидат за министър-председател до една седмица.
Алиансът “Нов народен фронт” (ННФ) се състои от Социалистическата партия на Оливие Фор, Зелените, комунистите и твърдолявата “Непреклонна Франция” на Жан-Люк Меланшон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.