13 май 2022 година

Очаквайте в “ДЕНЯТ” с Веселин Дремджиев, 13 май от 20.00 часа

ЕЦБ обмисля вдигането на лихвените проценти в опит да овладее инфлационните процеси

Днес в ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев очаквайте:

79 ДЕН от войната на Русия срещу Украйна. Киев съобщава за привършване на съветското оръжие и настоява за доставки на съвременно западно. Продължава обстрела на Азовстал. Кремъл губи на военния фронт и прави всичко възможно да използва газовото оръжие срещу Европа. 6 милиона са вече украинските бежанци – Силви Вартан издава нови 5 песни в подкрепа на украинските бежанци, между които легендарната “Марица” в спомен за бягството на семейството й от комунистическия режим на България.

Икономиката: ЕЦБ обмисля вдигането на лихвените проценти в опит да овладее инфлационните процеси. Какви са възможните грешки в мерките, вземани от властите под натиск на горещите събития и какво става с отлаганите реформи – гост Александър Стоянов, Център за изследване на демокрация.

Балканите: Косово иска да бъде част от Съвета на Европа, Белград е бесен от това “нарушаване на Вашингтонското споразумение”, какво става в Македонската църква и защо е налице на активизирането на прокремълските среди в България по темата за ветото към Скопие – гост Владимир Владимиров.

Турция: икономиката на страната, която е тежко ударена от финансовата политика на Ердоган, опитва да се има позитиви от санкциите на Запада срещу Русия заради войната – гост Ибрахим Карахасан Чънар.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.