24 януари 2023 година

КОМЕНТАРЪТ по ТВ1 – МАНДАТ ВЪРНАТ, МАНДАТ ПРИЕТ, 24 януари 2023 година

И така, БСП върна бързо-бързо третия, последен мандат, с което можем да изслушаме реквиема на това Народно събрание

И така, БСП върна бързо-бързо третия, последен мандат, с което можем да изслушаме реквиема на това Народно събрание. И отново всичко в държавата е в ръцете на президента Румен Радев. И правителството негово, и решението кога да свика изборите пак той ще вземе. Така както някой, някъде в тъмните, прашни коридори на властта е взел решението лекинко да се позамотае, до позабави, да позамърля плащането на 70 лева държавна такса по дело по казуса Капитан Андреево. Обяснението на земеделското министерство изглежда красиво и разбираемо – нищо не се е случило. Всъщност ни казва, на нас, на всички български граждани – вие сте идиоти. 

Значи държавният контрол си оставил на пункта, омайват ни от земеделското министерство. Ама частникът си запазва правото да присъства там, след като съдът няма да разглежда казуса. И като е толкова без значение защо чиновниците са си правили труда да внесат таксата със закъснение. При това незаверена. Нахалството на държавния апарат у нас се храни от тоталната неадекватност на съдебната система, най-паче на прокуратурата, и от безхаберното ни гражданско търпение и примирение. Едно напомняне от мен. Имало едно време, преди много, много години титаничен скандал с несправедливи заменки на гори за други влажни имоти. Влажни, защото все били на морския бряг. Скандалът се разрастна, защото стигна до Брюксел. А това заплаши приходите от европейските фондове. Бойко Борисов пое властта от премиера, под чието крило бяха осъществени скандалните сделки Сергей Станишев, с показна решимост да възстанови справедливостта и да накаже виновните. Пламък излизаше от очите му, народък щеше да получи жадуваното съдебно възмездие. Щеше, защото пак същото земеделско министерство пет години писа някаква методика. След това времето си течеше и…. който сменил – сменил, който намазал – намазал, сроковете изтекоха и заменителите по живо, по здраво можеха вече да си ползват придобивките. Ориенталската ленивост на държавата си е традиция още от времето на първото дело за злоупотреби с европейски пари по програмата САПАРД. В случая освен българи бяха замесени и граждани на Германия. Те, германците, бяха осъдени и почтено си излежаха присъдата в затвора. Когато излизаха от зандана, в България делата все още се точеха и накрая приключиха с оправдателни присъди. Така и сега по казуса Капитан Андреево всичко си е в реда на нещата, няма проблем, казват държавните чиновници в същия ден, в който техният генерален началник Румен Радев омайваше австрийският канцлер Нехамер колко сме добри и да бъдат така добри да ни пуснат в Шенген.

Това и още повече от вторник до петък в 19.00 часа! Не пропускайте КОМЕНТАРЪТ в ефира на ТV1, YouTube TV1 България, Facebook TV1 България – https://www.facebook.com/tv1bulgaria, както и на официалния ни уебсайт: https://tv1.bg

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.