17 юни 2022 година

“ДЕНЯТ” с Веселин Дремджиев, 17 юни 2022 година

Коалицията Газпром бърза и с отстраняването на правителството

113 ден от войната на Русия срещу Украйна. EК ще обсъди и предостави на Украйна статут на страна-членка на ЕС. Началник Щаба на Великобритания Русия вече стратегически загуби войната с Украйна. Макрон: ще търсим път за износ на зърното през Румъния и по Дунав.

Политика: коалицията Газпром бърза и с отстраняването на правителството още в понеделник, за да осуети договор за втечнен и азерски газ, както и за да блокира предложението на ЕК за Македония. Това предизвика рестарт на протестите в София – Костадинов/ Копейкин беше замерян със стотинки и изведен с линейка, Тошко Йорданов освиркан и оплют, Кирил Петков: след падането на правителството ще има избори и “това задкулисие ще бъде отрязано”.

ГЕРБ се опитва да приложи същия корупционен модел, за да управлява отново България така, както прави катастрофално в столицата. Преглед на последните 15 години сектор по сектор – почистване, ремонти, Топлофикация, градски транспорт, болници и ДКЦ–та – гост Борис Бонев, общински съветник на Спаси София.

Македония: Европейският съюз предлага условията, при които да бъдат удовлетворени исканията на София, за да бъде вдигнато ветото срещу началото на преговорите за евроинтеграция на Скопие, което торпилира стремежа на Кремъл да държи разединени Западните Балкани – гост Владимир Владимиров.

Турция: Ердоган полага усилия да отвори “зърнените коридори” в Черно море, дори да наеме за обработка земи в Украйна, но засега няма официални резултати от посредническата му мисия между Москва, Киев и ООН. Но отново изостри отношенията с Гърция. Всичко това – с поглед на очакваните катастрофални за него избори. И за книгата му “Харемът” – гост Ибрахим Карахасан Чънар.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.