23 ноември 2021 година

Акценти от ВЪПРОСИТЕ по ТВ1 със Светла Петрова, 23 ноември 2021 година

Акценти от ВЪПРОСИТЕ по ТВ1 със Светла Петрова, 23 ноември 2021 година

ВЪПРОСИТЕ – Защото без въпроси няма отговори.

ГЛЕДАЙТЕ ПРЕДАВАНЕТО ТУК

В предаването „Въпросите” със Светла Петрова във вторник 23 ноември 2021 година гост в студиото бе лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева. Тя призова за умерен тон и човечност, когато се разискват причините за огромната трагедия на автомагистрала „Струма”. За проекта за ново правителство доминирано от „Продължаваме промяната” изрази опасения, че освен бившите министри Кирил Петков и Асен Василев новоприетите депутати са непознати в обществените среди. Тя постави акцент върху уменията да се взема решения и овластените да не излъчват несигурност. Запитана за изборния неуспех на „Изправи се Бг.Ние идваме!”, бившата заместник-председателка на НС изрази съмнение дали тази формула на коалицията трябва да оцелее.

Професор Иван Чалъков коментира отново отвореното писмо на френския хирург Жан Габриел Балик, когото оценява като достоен човек, а критиките към него като недоразумение. Гостът смята за недопустими геополитическите сблъсъци и политическите спекулации на фона на пандемията. Например доц. Мангъров и проф. Чорбанов са „сатанизирани” у нас защото се свързаха с политически партии. Проф. Чалъков критикува медиите за прекомерното облъчване на аудиторията с информация за смъртността, вследствие на COVID 19. Той е оптимист за ефикастността на новите лекарствени препарати срещу инфекцията.

Предаването съдържа интервю с известния адвокат Васил Василев, защитник по наказателни дела, който осъди държавата в Страсбург. Поводът е нарушаването на поверителността на разговорите между него и бившия военен министър Николай Цонев.

Автор: Александър Маринков

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.
X