6 октомври 2021 година

Акценти от ВЪПРОСИТЕ по ТВ1 с Миролюба Бенатова, 6 октомври 2021 година

Акценти от ВЪПРОСИТЕ по ТВ1 с Миролюба Бенатова, 6 октомври 2021 година

ВЪПРОСИТЕ – Защото без въпроси няма отговори.

ГЛЕДАЙТЕ ПРЕДАВАНЕТО ТУК

В предаването „Въпросите” с Миролюба Бенатова бившият депутат от „ДБ” и председател на временната комисия „Магнитски” Надежда Йорданова подчерта, че държавните институции по отношение на Д. Пеевски действат като брониран щит. Всички досегашните досъдебни производства и проверки в КОНПИ са прекратявани. Но на върха е отговорността на прокуратурата. Пресилено е да се твърди, че вече хората на Пеевски нямат влияние в службите. Въз основа на закона „Магнитски” може само да се преустановят бизнес взаимоотношенията с Пеевски, но той вече е един беден човек.

В предаването „Въпросите” с Миролюба Бенатова бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов акцентира върху необходимостта да се разследват от службите всички фиктивни сделки свързани с Пеевски, защото иначе бизнес империята му ще продължи да действа. Адв. Спасов отбелязва, че в публичните декларации на Д. Пеевски „..има много странни неща, които са останали незабелязани за финансовото разузнаване”. Pure blue event management LLC e компания, на която Пеевски е продал половината от дяловете за 70 хиляди лева, а му е донесла 20 милиона лева дивидент.

„Излиза, че г-н Пеевски е един много добре предупреден човек. Според регистрите, които са публични цялото му имущество, което той е декларирал е под наем. Може би е предупреден точно от службите”. Така коментира Спасов „закъснялото” действие на закона „Магнитски”.

Автор: Александър Маринков

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.
X