7 октомври 2021 година

Акценти от ВЪПРОСИТЕ по ТВ1 с Лили Маринкова, 7 октомври 2021 година

Акценти от ВЪПРОСИТЕ по ТВ1 с Лили Маринкова, 7 октомври 2021 година

ВЪПРОСИТЕ – Защото без въпроси няма отговори.

ГЛЕДАЙТЕ ПРЕДАВАНЕТО ТУК

В предаването „Въпросите” с Лили Mаринкова журналистът Йово Николов коментира разпита в ДАНС на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски в : „Органите за първи път реагираха на Пеевски, там е само подозиран досега”. Николов подчерта че към 2015 г. Пеевски е бил директор на офшорни дружества в разрез с заемания държавен пост. По това време той дори е кадрувал в службите. В интервюто журналистът припомни, че голяма част от офшорните страни имат спогодби с ЕК и българските служби трябва да са тези, които да изискват информация при определени съмнения за престъпления. „ Бюджетът на ДАНС и КПКОНПИ е 100-120 милиона лева годишно, там работят 3-4 хиляди души, а в НАП са 8 хиляди. Как толкова много хора не могат да стигнат до разкрития?” Николов отбеляза, че на излизане след разпита в ДАНС Пеевски казал: „..не, не ме хванаха..”, което говори, че той излиза с презумпция, че не е бил заловен.

В предаването „Въпросите” с Лили Mаринкова министърът на околната среда и водите Асен Личев хвърли светлина върху казуса с кораба Vera Su и способността на българската държава да се справи с него. „Наблюдавах кораба търпеливо 5 дни, немощта на цялата администрация не само на морската и на МОСВ. Трябваше да се реагира още в първия ден и веднага да се започнат процедури , които са правни. Да се влезе в контакт с корабособственика и застрахователя, да се призове той да действа. Този процес се забави изключително. Трябвало е „Морска администрация” да алармира Гранична полиция, която незабавно да отклони кораба от пътя на видимата гибел.

В предаването „Въпросите” с Лили Mаринкова адв. Велислав Величков от инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Лозан Панов за президент, направи сравнение с оценките на действащия държавен глава Румен Радев за функционирането на съдебната система. Три години и половина президентът Радев не разбра ли.че мафията е завладяла държавата, или трябваше да влязат в неговите покои копоите на главния прокурор, за да каже че мафията владее държавата.

Автор: Александър Маринков

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.
X