26 октомври 2021 година

Акценти от ВЪПРОСИТЕ по ТВ1 с Лили Маринкова, 26 октомври 2021 година

Акценти от ВЪПРОСИТЕ по ТВ1 с Лили Маринкова, 26 октомври 2021 година

ВЪПРОСИТЕ – Защото без въпроси няма отговори.

ГЛЕДАЙТЕ ПРЕДАВАНЕТО ТУК

В предаването „Въпросите” с Лили Mаринкова евродепутатът от групата на ЕНП Радан Кънев отговаря на въпроса: ще прогледне ли ЕНП за престъпното минало на Борисов, под влияние на фактите, които излизат? Отговорът на Кънев съдържа оценка, че ЕНП била толерантна и към управлението на Виктор Орбан, но е еволюирала. А след дебата за България група от депутати -23, над 10% с се отнесли критично към управлението на Борисов. Може да се очаква, че заради голямата промяна на европейската икономика чрез плана за възстановяване ЕС няма да приеме тези средства да отидат в джоба на крадливи олигарси. Българският план за възстановяване няма да бъде одобрен, ако няма мерки за реално право.

Татяна Дончева-кандидат-депутат от коалиция ИБГНИ коментира изказването на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че има много сигнали за купуване на гласове от партиите ГЕРБ и ДПС, защото там са концентрирани много финансови ресурси. Тези структури буквално заплашват:”Ще видите, когато се върнем на власт!”.Дончева говори за страховете, които са се натрупали в населението, в резултат на десетилетното управление, тя коментира още мрежите от зависимости от силовите структури, както и механизмите за „партийно отчисляване” за ГЕРБ, при раздаването на обществени поръчки.

Миналото на бившия вътрешен министър Младен Маринов създава подозрение защото е работил като охрана на подземния бос Мето Илиенски, като служител на щат по масови безредици. Назначението на Бойко Борисов, като главен секретар на МВР, който идва пряко от СИК стана началото на навлизането на групировките в службите на МВР, коментира Дончева.

Съдията от СГС Мирослава Тодорова участва в предаването по повод удовлетворителното за нея решение на Европейския съд по правата на човека, който е категоричен, че тя е репресирана, заради критична позиция. Жалбата е формулирана от адв. Даниела Доковска и се отнася до ескалиращи опити за овладяване на българския съд от страна на централната власт.

Автор: Александър Маринков

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.
X