9 ноември 2021 година

Акценти от ВЪПРОСИТЕ по ТВ1 с Генка Шикерова, 9 ноември 2021 година

Акценти от ВЪПРОСИТЕ по ТВ1 с Генка Шикерова, 9 ноември 2021 година

ВЪПРОСИТЕ – Защото без въпроси няма отговори.

ГЛЕДАЙТЕ ПРЕДАВАНЕТО ТУК

В предаването “Въпросите” с водеща Генка Шикерова (9 ноември 2021 година), в студиото беше служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Водещата поиска, той да персонализира разпространената от МВР схема за съмнителното усвояване на шестдесет милиона лева при строителството на автомагистрала „Хемус“. Министърът потврди, че лицата от схемата са с установена самоличност. Подозира, че инхаус процедурата не е използвана законно от правителството на Борисов. Фирма „Автомагистрали“ е трябвало сама да изваърши осемдесет процента от възложената на подизпълнители работа. Материалите са събрани от специализираната дирекция за борба с организираната престъпност, но обвинението трябва да го повдигне прокуратурата.

Докато за снимките в спалнята на Борисов министърът беше категоричен, че не могат да бъдат спестени милиони евро с премиерска заплата. Във връзка с процедурата за отнемането на лицензията на охранителната фирма „Делта гард“, Бойко Рашков потвърди контактите на бившия министър Младен Маринов с охранителите. Дирекцията за борба с организираната престъпност проверява, дали служители на „Делта гард“ не са участвали на страната на полицията при сблъсъците с протестиращите. Машините, които ще се използват при изборите, се охраняват от жандармерията и това което говори Борисов не отговаря на истината.

Ивайло Мирчев кандидат-депутат от ДБ във Велико Търново сподели , че няколко местни бизнесмени оказват по всякакъв начин натиск върху избирателите.

Автор: Александър Маринков

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.
X