17 ноември 2021 година

Акценти от ВЪПРОСИТЕ по ТВ1 с Генка Шикерова, 17 ноември 2021 година

Акценти от ВЪПРОСИТЕ по ТВ1 с Генка Шикерова, 17 ноември 2021 година

ВЪПРОСИТЕ – Защото без въпроси няма отговори.

ГЛЕДАЙТЕ ПРЕДАВАНЕТО ТУК

Предаването „Въпросите“ с водещ Генка Шикерова, сряда, 17 ноември 2021 година, предложи на зрителското внимание среща със служебния правосъден министър Иван Демерджиев по повод негово интервю, в което разказва за заплахите, които му е отправил през 2020 година Димитър Спасов с прякор Митко Каратиста, собственик на охранителна фирма „Делта гард“. Заплашил го, че ако продължава да е прекаленно активен като защитник на изнудвана фотоволтаична чуждестранна фирма, ще си има работа с главния прокурор Иван Гешев. Главна прокуратура и досега не е дала отговор на сигнала му. Което го кара да мисли, че каратистът не е злоупотрелил с името на главния прокурор и „Делта гард“ и тогава, и сега е в сянката на политически чадър. Демерджиев се надява, че ВС ще бъде реформиран според изискванията на европейските институции, за да бъде освободен от длъжност главният прокурор, който е избягал от правомощията си, като умишлено бави сериозни сигнали.

Елена Йончева евродепутат от Прогресивен алианс на социалистите и демократите изобличава неубедителното опозиционно поведение на Корнелия Нинова, липсата на категоричност при обсъждането на бездействието на Иван Гешев и Сотир Цацаров, подозрителното премълчаване на събудилите общественото възмущение снимки от премиерската спалня, вулгарните записи с гласа на Борисов, аферата с къщата в Барселона, но за сметка на това отправяща неоснователни обвинения срещу Румен Радев в тон с пропагандата на ГЕРБ.

Политологът Слави Василев анализира причините за разрива на Корнелия Нинова с Румен Радев и изразява категорична убеденост, че ще има правителство.

Автор: Александър Маринков

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.
X