25 ноември 2021 година

Акценти от ВЪПРОСИТЕ по ТВ1 с Емилия Милчева, 24 ноември 2021 година

Акценти от ВЪПРОСИТЕ по ТВ1 с Емилия Милчева, 24 ноември 2021 година

ВЪПРОСИТЕ – Защото без въпроси няма отговори.

ГЛЕДАЙТЕ ПРЕДАВАНЕТО ТУК

В предаването „Въпросите“ с Емилия Милчева в сряда 24 ноември 2021 година гостът в студиото Йордан Божилов от „Софийски форум за сигурност“ смята ,че задачата на коалиционното споразумение за вътрешната и международната сигурност е да изработи структуриран подход. На въпроса на водещата, дали в подготвяния документ Русия ще бъде определена като заплаха за България той уточни, че засега заплаха е милитаризрането на Черно море. Острата реакция на САЩ и ЕС във връзка с изказването на президента Радев за Крим беше обяснена с тревога за единството на НАТО. След официалната деклларация на президенството въпросът се смята за изяснен.

Трифон Панчев член на националния съвет на БСП, кмет на Дряново е категоричен, че обновяването на партията не може да се случи, ако не бъде подновено ръководството и не бъде сменен лидерът. Тай е изненадан, че на преговрите БСП поставя червени линии само за Истанбулската конвенция и Северна Македония и подминава най-наболелите теми. Настоява за присъстевен национален съвет.

Писателят и доцент в СУ „Климент Охридски“ Георги Бърдъров, носител на Европейската награда за литература е убеден, че трагедии като тази с македонския автобус не бива да влият на отношенията между нашите две страни.

Автор: Александър Маринков

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.
X