6 декември 2021 година

Акценти от ДЕМОКРАЦИЯТА по ТВ1 със Силвия Великова, 6 декември 2021 година

Защото ДЕМОКРАЦИЯТА – това си ти!

ГЛЕДАЙТЕ ПРЕДАВАНЕТО ТУК

В предаването „Демокрацията“ на 6 декември 2021 година, с водещ Силвия Великова, заместник-председателя на групата на ПП Яна Балникова уточни, че министрите ще бъдат обявени, след подписване на споразумението, а появилите се в медиите имена са предполагаеми. Министрите сами ще изберат своите екипи. Обяви, че към реформирането на КПКОМПИ и прокуратурата в началото ще се върви с меки стъпки. Ще се поиска с политическа декларация оставката на главния прокурор и в рамките на три месеца ще бъдат предложени законодателни промени за смяна на модела.

Доцент Наталия Киселова преподавател по конституционно право намира подписването на споразумението между три коалиции и една партия за сложно и оценява положително преодоляватнето на противоречията до тук. Дванадесетгодишната практика ГЕРБ да купува гласове на депутати, нарушава парламентаризма и нормалното поведение на партиите. Знак, че новото народно събрание работи за утвърждаване на демокрацията, ще бъде изборът на ВСС и инспекторат.

Блогърката Цвета Стратиева и начинаещият политик Ружа Райчева коментираха възможностите на 47-мия парламент за обществена промяна.

Автор: Александър Маринков

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.
X