За нас

ТV1 е медия с модерна визия и програмна схема, налагаща телевизионни, филмови, музикални и журналистически жанрове, базиращи се на динамиката на живота.

– ТV1 е продължение и приемник на опита на телевизионен канал „Естейт ТВ”, създаден през 2005 година. От 2009 година телевизията се преименува и промени своя облик, превръщайки се от телевизия с телепазарен профил в медиатор на културно информационна програма.

От създаването си телевизията се разпространява на територията на цялата страна чрез сатели, кабелни и цифрови оператори, по интернет, IPTV, Mobile и чрез платформите BIX и СORES.

Мениджър, създател и собственик на Компания TV1 от самото начало е Румен Ковачев, който е и управител на „Естейт ТВ” ЕООД – дружеството- доставчик на медийни услуги, осъществяващо днес 24 часовата телевизионна програма с политематичен профил ТV1.

Акценти в програмното съдържание на ТV1 са авторските предавания - както собствена продукция, така и на независими български продуценти в тематичните полета: култура и изкуство, икономика, екология, етнос, история и традиции, спорт и развлечения, класическа и българска популярна музика. Ние единствени в частния телевизионен медиен сектор в България с гордост можем да се похвалим, че сме заснели и притежаваме изключителните права за излъчване на стотици часове оригинална видео продукция – записи в най-високо качество на картина и звук на концерти, оперни постановки и балет, джаз в клубни изпълнения.

През последната година ТV1 забележимо увеличи и продължава да увеличава своята зрителска аудитория – очакван резултат от заложените програмна политика и мениджърско решение да се съчетае частният принцип на тв производство с обществената по характер, мисия и послания ТВ продукция, както и да се реагира чрез телевизионно съдържание на най-актуалните обществени теми и проблеми чрез плуралистично представяне на всички гледни точки.

Телевизионен канал ТV1 обитава нов собствен имот, разполага със съвременно оборудване от последна генерация HD, завидни по размери студиа, три HD ПТС, две HD DSNG, 4 HD монтажни апаратни и се излъчва едновременно в HD и SD.

ТV1 e създадена за модерните хора, за които телевизията е не просто начин да прекарват свободното време, а преди всичко стил на живот.

 

ТВ1 е храна за душата.