Шесто издание на фестивала за класическа камерна музика „НЕОТЪПКАНА ПЪТЕКА”

Шесто издание на фестивала за класическа камерна музика „НЕОТЪПКАНА ПЪТЕКА”
от 1 – 4 август, 2024 г.
1 август 2024 – Неврокопска митрополия, Гоце Делчев
2 – 4 август 2024 – Читалище „Светлина”, Ковачевица
През лятото на 2024 година „Неотъпкана пътека” отново ви очаква в Ковачевица и Гоце Делчев. Програмите ще представят световните премиери на три нови произведения от български композитори – „Доста: обречена на небесното” от Лора Ал-Ахмад, … и после звънна цялото пространство… от Петър Керкелов и „По пътеката на сънищата” от Светлин Христов. Творбите са написани специално за музикантите на фестивала, като всяка от тях ще бъде комбинирана с подбрани шедьоври от класическия камерен репертоар.
Специални гости на фестивала тази година са световно известните Александър Фитърстийн, кларинет и Йосуке Кауазаки, цигулка, които ще гостуват в България за първи път. Към екипа ще се включат и българските музиканти Анна Петрова, пиано и ТеодораАтанасова, виолончело. Продължава фестивалното сътрудничество и с Добринка Табакова.
Нейните творби ще звучат на 01 август, 2024 в програмата на Гала концерта в Неврокопска митрополия, Гоце Делчев.
Фестивалът продължава да гради силна и ангажирана общност от съмишленици, които не само ценят музиката, но подкрепят различни съпътстващи каузи, които включват ремонт и поддръжка на читалището в Ковачевица, засаждане на нови дръвчета и почистване на селото в последния ден на фестивала. Нови съпътстващи инициативи това лято ще бъдат фермерски пазар и представяне на уникалните вкусове на родопската кухня.
Подарете си един незабравим уикенд с много музика и приятели в Родопите.
Повече информация за “Неотъпкана пътека” може да намерите на официалната страница на фестивала www.neo-path.com и Facebook www.facebook.com/neopathbg
Цени на билетите: 10 до 35 лева www.epaygo.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.